Last Day On Earth: Survival Oyunu Hakkında Herşey

Dünya üzerindeki son gün: Hayatta kalma, ücretsiz oynanabilir mobil oyun



Dünya üzerindeki son gün: Hayatta kalma

Oyun hakkında bilgi vermeden önce bilmeniz de fayda var. Oyun çok çok uzun zamandır Beta aşamasında ve ara ara güncellemelerle yavaşta olsa tam sürüm olma yolunda ilerleme kaydediyor.
Oyunun Beta sürümü olmasının eksi yönleri ise, birçok malzeme üretilemiyor ya da bulunamıyor. Bazı kıyafet ve silahlar oyunda olmasına rağmen üretilip kullanılamıyor.


Başlıca amacınız, aşamalı olarak genişletilebilecek oldukça basit bir barınak şeklinde bir temel oluşturmaktır. Bir ev inşa edin ve daha sonra öğeleri depolamak için kutular, yiyecek pişirecek bir kamp ateşi ve hatta daha karmaşık öğeler için bir ahşap işleme tezgahı oluşturabilirsiniz.


Oyuna ilk girdiğiniz de, boş bir arazide kırmızı bir donla, birkaç zombi ve avlanabilir hayvanlarla başlıyorsunuz. Bu aşamada ilk yapmanız gereken acele etmemek. Çünkü silahınız yok ve ıssız tehlikeli bir yerdesiniz. Ama endişe etmeyin bu tehlikeli arazide bir adet terkedilmiş ve içinde erzak, silah ve malzeme bulunan kamyonet var. Bu kamyonetten çıkan eşyaları idareli kullanmalısınız. Gerçek hayatta nasılsa, oyun içinde de tüm eşyalar, yiyecekler, silahlar vb. malzemeler tükeniyor.
Kamyonetin içinde sizin işinizi görecek en önemli eşya ve silah var. Bunlar 1 adet mont ve 1 adet satır.
Montu giyip silahı kuşandıktan sonra bir nebze de olsa savunmanız ve saldırı gücünüz artmış oluyor.
Şimdi arazideki zombileri temizlemeniz lazım. Ama öyle haldur huldur saldırmayın, canınız  çok hızlı azalır. Her zaman münkün olduğu sürece zombilere arakadan çömelerek saldırın.
Bu şekilde hem silahınız büyük hasar verir hem de silahınız ve savunmanız azalmamış olur.
Zombileri tek tek yok ettikten sonra üzerlerinden çıkan bez ve ipleri mutlaka toplayıp envanterinize ekleyin. ileri de çok lazım olacak.
Yemek için de arazide bulunan hayvanları maalesef öldürmeniz gerekiyor. Onlardan da et ve deri elde edeceksiniz.





Araziyi güvenli hale getirdikten sonra, etraftaki taşları, ağaç dallarını, meyveleri toplamanız lazım. Sonrasında kendinize bir ev yapmalısınız ama 24 saatte bir kez toplu zombi saldırısı olacağından, evin sadece zeminini geliştirin duvar yaparsanız zombiler her gün yıkacaktır. Duvarları güçlendirmek için çok fazla malzeme lazım olacak ama aceleye gerek yok. Oyunu öğrenmeye çalışın ve topladığınız herşeyi depolayın. Oyun henüz multiplayer özelliği olmadığından kimse eşyalarınızı çalmaz. Diğer topraklarda karşınıza çıkan elemanlar bot olarak oyunda var. Acımadan saldırıp öldürün ve envanterini boşaltın. 



KAYNAK TOPLAMA

Gidebileceğiniz her yere bakın. Her bir yer, düşmanların ne kadar bol olduğu ya da ne tür kaynakların mevcut olduğu gibi, ne istediğiniz konusunda biraz fikir verir.

Düşen uçaklar veya Ordunun paraşütle yolladığı Airdroplara bakın. Bu tür yerlerde giyim, silah ve elektrikli parçalar gibi kullanışlı araçlar bulabirsiniz.

Her zaman birkaç adım önde düşünün ve çantanızda önemli malzemelerin olmasına dikkat edin. Silah yiyecek vs gibi

Silah buldun mu? Sakın kullanmayın. Çok zor durumda veya içinden çıkılmaz bir anda kullanın. Onun haricinde beyzbol sopası, kafatası kırıcı gibi aletlerle saldırın her zaman. Gerçekten silah çok değerlidir ve bulmak oldukça zor.

LEVEL ATLAMA

Her level atladığınızda çeşitli öğelerin kilidi açılır. Bunları öğrenin ve sonrasında üretime başlayın. Daha yüksek seviyelerde, daha kaliteli araçları üretebilirsiniz.

Seviye 10'da zırh oluşturabilirsiniz. Zırh harika değil, ancak bu tür araçların bulunması zor olduğundan, daha uzun süre hayatta kalmanıza yardımcı olmak için büyük bir yardımcıdı.


Kaynakları toplayarakta seviye atlayabilirsiniz.

Zombiler kıdemlerine göre farklı deneyim puanları verir. Seviye atlamanızı hızlandırır.





















Yorumlar